Gevel, Click to enlarge

CULTURA

EDE

2001

Atrium, Click to enlarge

     

 Theaterzaal, Click to enlarge

   
     
 

De Gemeente Ede werkt aan versterking van de centrumfunctie. Naast de in 1997 gerealiseerde hoofdbibliotheek is het Cultura-complex in 2000 uitgebreid met nieuwbouw voor de Muziekschool, het Creativiteitscentrum Krek, een multifunctionele theater- en muziekzaal, huisvesting voor de Stichting Kunstzinnige Vorming (EduArt), een theatercafe en het Cultuurpunt.

Daarnaast zijn winkels en supermarkt en aanvullende  gerealiseerd, alsmede 35 stadsappartementen met parkeervoorziening. De huisvesting van verschillende culturele instellingen in één gebouw op een markante plaats in de stad beoogd niet alleen synergetische effecten tussen de verschillende instituten, maar ook een voor het publiek  duidelijk herkenbare en uitnodigende situatie. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een glasoverdekt atrium, dat dienst doet als gezamenlijke foyer en ontmoetingsruimte.

Winkels en woningen completeren de menging van funkties, waardoor dit deel van Ede-Centrum gedurende een groot deel van de dag een levendig en cultureel bruisend gebied zal zijn.

 

  Tekenen en schilderen, Click to enlarge
Atrium, Click to enlarge

 

Boetseren, Click to enlarge
Atrium, Click to enlarge   Muziek, Click to enlarge
terug naar projecten 1e fase, hoofdbibliotheek

 

  Senza Misura

On december the 16th, 2005 the
world-première of Senza Misura took place in Cultural centre  "Cultura" (Ede, the Netherlands). Senza Misura is an archiphony, exclusively written for the Cultura-building, designed by Kees Spanjers.  During approximately 15 minutes, 14 musicians play the
full score. The music consists of pure acoustic sounds elicitted to the construction material used in the Atrium of  Cultura.

www.archifonie.nl

  Muziek, Click to enlarge
      meer informatie over Cultura op

www.cultura-ede.nl

       
  Winkels en woningen