click to enlarge   click to enlarge Meervaart:

theater en congressen

1999

  click to enlarge click to enlarge

click to enlarge

 

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

Bij de opening in 1975 was de Meervaart de bevestiging van de eigen identiteit van de Amsterdamse westelijke tuinsteden. Vanaf het begin wist de bevolking de weg naar theater, bibliotheek en muziekschool te vinden. Na 20 jaar dreigde het gebouw onder zijn eigen succes te bezwijken; het intensieve gebruik laat zijn sporen na en een grote renovatie was noodzakelijk. Tegelijk ook het moment om vooruit te kijken.

Een forse uitbreiding van de publiekscapaciteit van de grote theaterzaal tot 840 stoelen, een toneeltoren met alle eigentijdse technische faciliteiten, en een nieuwe kleine zaal moeten de unieke plaats die de Meervaart onder de Amsterdamse theaters inneemt ook in de nieuwe eeuw waarborgen. Maar ook een forse uitbreiding van de Bibliotheek en de Muziekschool, want de kracht van de Meervaart heeft juist steeds gelegen in die combinatie van functies.

Tegelijk met de vernieuwing van het winkelcentrum heeft Amsterdam-Osdorp naast een nieuw bruisend economisch ook een vernieuwd cultureel hart.De Meervaart werd heropend op 7 november 1999.

click to enlarge
  click to enlarge click to enlarge
click to enlarge   click to enlarge  
terug naar projecten   meer info over de meervaart:

www.meervaart.nl

click to enlarge
click to enlarge